Tvoj účet nieje VIP.
Preto sú tvoje funkcie a možnosti značne obmedzené.
Pre aktiváciu VIP klikni sem.

1931 - Madchen in Uniform - Leontine Sagan = CSFD 76% | SkTorrent.eu

Cz-SkTorrent open Tracker, na volné zdieľanie súborov. Pridajte sa k našej komunite a získajte prístup k tisícom torrentov.

  • vysoká rýchlosť
  • úplne zdarma
  • prevažne Slovenská a Česká scéna
  • ste tu s nami už 10 rokov - Ďakujeme
  • Vitaj Guest (Login) Ako stahovat
    torrenty?
    Torrenty:
    v1 textová
    v2 obrázková
    Ako sa stat
    Uploaderom
    Online
    Filmy
    Forum
    Pravidlá
    SkTSocial
    BitTorrent
    klient
    Meno: Heslo:
    Zaregistrovat
    Po zaregistrovaní mozte volne stahovat
    Zabudol som heslo

    1931 - Madchen in Uniform - Leontine Sagan = CSFD 76% Názov:1931 - Madchen in Uniform - Leontine Sagan = CSFD 76% Hodnocení:N/A Stiahnut
    Pozriet Online
    Kategória:Filmy s titulkama - Velikost:1.5 GB BitTorrent klient
    Pridaný: Súbory:
    Skontrolován:2023-06-30 Peerov:1 (Seed: 1, Leech: 0)
    Zaner:Drama,Romanticky Uploader:Uvidis, az ked budes
    VIP
    Kúp nám Pivo 1,10€

    Kúp nám Pivo

    Pridaj do zalozky
    Pridaj do zalozky





    Quote:
    Laska je laska - Film 72


    Quote:
    No a je to finally to. This is THE CULT film in our favourite topic, first of them all. Uniform refers to school uniforms, so no action and shooting in this one. Make love not war and stuff. They just managed to squize this one in, before Adolf the Silly Mustache was allowed by liberals to climbed up the political ladder. If you are young and haven't seen it yet, please make the effort. It is well done piece of cinema and still fully presentable even in 21st century.

    Love is a form of mentally escape from the totalitarian enviroment. If you start with some power differentials bullshit in connection with this one, go out and enjoy summer. See you at Letni Letna.

    ČSFD
    https://www.csfd.cz/film/226286-divky-v-uniforme/prehled/


       
       


    Quote:
    Dívky v uniformě

       Česko Děvčata v uniformě
       Česko Dívky v uniformách (festivalový název)
       Německá říše Mädchen in Uniform
       USA Girls in Uniform
       Velká Británie Girls in Uniform


    Drama / Romantický
    Německá říše, 1931, 88 min
    Režie: Leontine Sagan
    Scénář: Christa Winsloe, Christa Winsloe (divadelní hra)
    Kamera: Franz Weihmayr, Reimar Kuntze
    Hudba: Hanson Milde-Meissner
    Hrají: Emilia Unda, Dorothea Wieck, Ellen Schwanneke, Charlotte Witthauer, Gertrud de Lalsky, Ethel Reschke, Doris Thalmer, Else Ehser, Hertha Thiele


    Quote:
    Sirotek Manuela se po smrti své matky dostává do internátní školy, kde panují přísné konzervativní poměry. Platonicky se zamiluje do mladé vychovatelky Elizabeth, která jako jedna z mála prosazuje upřímný a přátelský přístup k dětem. Manuela se v podnapilém stavu ke své lásce veřejně přizná na školním večírku, za což následují ze strany školního vedení tvrdé postihy, které dovedou dívku až k pokusu o sebevraždu. Filmový debut Leontine Saganové Děvčata v uniformě se zařadil k nejpozoruhodnějším německým titulům raných třicátých let - mj. se jako jeden z vůbec prvních narativních filmů více či méně explicitně zabývá tématem homosexuality. Režisérka záhy po jeho dokončení emigrovala do Velké Británie a v dalších letech se věnovala převážně divadelní práci.


    Quote:
    Snímek bych nevnímal jen v jeho stránce zobrazení lesbických tužeb, ale i v tom, že typ školství představený ve filmu formoval v Německu generace, které vítaly právě v těchto letech nacismus. O to víc absurdněji působí školní nastudování Schillera, jehož romantické bouřliváctví je v dosti velkém protikladu s autoritativností zařízení, kde děvčata pobývají (třebaže i romantismus byl jedním ze zdrojů nacismu).Niterný realismus snímku podkreslují i expresionistické dozvuky interiéru.


    Quote:
    Spickova zalezitost pro fajnsmekry, aneb jak vypada pravy "eroticky roman z 30. let" prevedeny na filmovy pas. Jeden letmy polibek, obaleny 90 minutovym dusnem. Poklad. (uz jen ty jmena - opravdu prekrasna Hertha Thiele jako "Manuela von Meinhardis", vamp Emilia Unda jako "Oberin des Stifts - Hedwig Schlichter x Frulein von Kesten", Ellen Schwanneke jako "Ilse von Westhagen" atd.)


    Quote:
    "Proč se chvěješ? Jsi nervózní?" Rok 1931. Přísně konzervativní škola, ve vzduchu je cítit erotické napětí, děvčata dospívají a chybí jim chlapecká společnost. Možná proto jsou fascinovány krásnou učitelkou Elizabeth von Bernburg. I čtrnáctiletá světlovláska Manuela je okouzlena a začne v ní klíčit zvláštní cit. Platonická láska? Jak by mohla dojít naplnění? Ačkoliv o vztah učitelky a žačky tu vlastně ani nejde. Protože pořád tu jsou ty dívky "uvězněné" ve škole a uniformy, které je svazují... Na svou dobu odvážný snímek. Existuje i remake s Romy Schneider, který převedl sice téměř doslova jednotlivé scény a dialogy, ale kouzlo originálu se mu zachytit nepovedlo.


    Quote:
    Ten film stojí za vidění především kvůli příběhu, který vypráví. Vzhledem k době vzniku je to malý zázrak a v dějinách zejména LGBT kinematografie zásadní milník (nepřekvapí, že vznikl právě v Německu – Berlín přelomu dvacátých a třicátých let byl asi nejliberálnějším městem Evropy). Popravdě by ale asi bylo přehnané mluvit o něm jako o majstrštyku filmového řemesla.


    Quote:
    Striking and Bold
    I found this film to be both touching and disturbing. Innovative and bold, Madchen in Uniform exposes social taboos in its depiction of lesbianism and teacher-student relationships. Beyond the subject matter, I was impressed with the acting and camera work, which seemed to tell a story all on its own. The quality of the film was certainly poor and the subtitles leave much to question, but the overall effect of the film is poignant. It succeeds in lifting the veil which conceals adolescent female life and without exploiting the budding sexuality of young girls, a phenomenon too often seen in cinema today. It seems strange that this careful balance of exposition and preservation was better kept seventy years ago than it is today. Should this movie be re-made now, one would doubtless see nudity,stereotypical lesbian behavior and exploitation of the relationship between the student and teacher. This film reminds us that a film doesn't have to shock us to be sexually provocative.








































    pohee,

    + Pridaj vlastnu verziu tohto torrentu +


    Upozornenie:
    Ziadny zo zobrazených súborov sa nenachádza na tomto serveri. Server slúzi len k síreniu vlastnorucne vytvorených aplikácií, videí, hudby ai. Autori stránok nenesú ziadnu zodpovednost za zverejnené odkazy, komentáre a obsah súborov. Vsetky komentáre, odkazy, súbory ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autori stránok si vyhradzujú právo cenzúry odkazov, komentárov príp. súborov, ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi a dobrými mravmi. Dodrzujte pravidlá!




    Uploader
    01/07/2023 23.36.34
    This torrent is being monitored weekly. Please post a comment here if you need a restart. You can also post suggestions for future uploads.


    Back

    Na serveru se nenalézají zádne soubory. Za odkazy jsou výhradně zodpovědní uzivatelé a návstěvníci tohoto trackeru. Administrátor není zodpovědný za pridaný obsah ani za skody zpusobené uzivateli. Nesmíte pouzívat tuto webovou stránku pro distribuovaní nebo download zádného materiálu pokud nemáte povolení od príslusného vlastníka práv. Uzivatelé jsou zodpovědní za dodrzování těchto pravidel a podmínek. Owner má právo kdykoliv změnit pravidla tohoto trackeru.

    [ Script trval: 0.127 sec. ] - [ GZIP: disabled ]
    Je zhruba 15:35
    sql

    TOPlist